Aili in De Club, Mechelen Aili in De Club, Mechelen

Concertzaak blikt terug op geslaagd eerste werkingsjaar

wo 27.07.2022

Nu de parasols en de Aperols opnieuw naar buiten worden gezeuld, is het voor de modale concertorganisator tijd om in zomerslaap te gaan. Bij de Concertzaak is dat niet anders. Maar vooraleer het zover is, blikken we nog even terug op een voor ons meer dan geslaagd eerste werkingsjaar.

Met de show van AIli en Patches op 21 mei kwam er een einde aan het eerste concertseizoen van de Concertzaak. Als afsluiter kon deze show met beloftevolle Belgische bands tellen! Aili en Patches bewezen dat je in de Club wel degelijk zeer kwaliteitsvolle shows kan geven. Naar ons gevoel had ook iedereen die aanwezig was die mening. De Concertzaak noteerde om die reden alvast een reeks nieuwe data in haar agenda waarop we meer van dat soort muzikaal kaliber naar Mechelen zullen halen. Wordt vervolgd…

Uiteindelijk was het op laatste event van de Concertzaak van het concertjaar 2021-2022 niet anders dan alle de voorgaande events. Goeie muziek, gemotiveerde organisatoren en heel wat muziekminnende Mechelaars. Want wat een openingsjaar was het toch voor de Concertzaak?! In november trapte we de boel af met de voorronde van Soundtrack. Een volle zaal! Allen samengekomen voor 6 uiterst kwalitatieve beginnende bands. Onder die bands ook Bluai, later dit jaar winnaar van zowel de finale van Soundtrack, De Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally. We zeiden toch dat u aanwezig moest zijn op de voorronde van Soundtrack in De Club.

Daarna ging het verder met een gedwongen radiostilte van november tot eind februari. I pandemie, you pandemie, we all pandemie... Vanaf februari ging de bal echt aan het rollen. Fier stelden we onze repetitieruimtes ofwel ‘Kraters’ voor aan het grote publiek. ’s Avonds zetten we de Club op z’n kop met een zwoele jamsessie met heel wat Mechelse muzikanten. In maart passeerden hip hop talenten Luie Louis en Rian Snoecks in de Club. Zij bewezen dat de Club echt wel tegen een stootje kan. In april stelden we het podium van de Club volledig ter beschikking voor onze Lokale Helden Mechelen. Sofya Kates, Jens Pauwels, Lien Schoeters en Nebbia lieten zien dat er in Mechelen bakken talent rondloopt. Jens Pauwels hield er als winnaar van de avond alvast een plaatsje in de finale van de Maanrockrally aan over. O ja, het Maanrockrallyweekend, ook dat organiseerde de Concertzaak nog samen met de Mechelse jeugddienst tijdens het eerste weekend van mei. De Club vulde zich 2 dagen met kijklustigen die een nieuwe lading aan lokaal talent aan het werk zagen. De finale wordt dit jaar op Maanrock zelf uitgevochten. De kemphanen die voor de eerste prijs zullen strijden, zijn niemand minder dan Jens Pauwels, Rubus, Cardinal, Bullets en de bende van Zombie Butterfly, Hell Yeah!

Tussen al dit muzikaal geweld door draaide de verhuur van onze Kraters op volle toeren. Heel wat lokale bands vonden al hun weg naar onze repetitieruimtes. Ook in de zomer blijven we open, dus boek gerust uw slot op concertzaak.be. Repeteren dat doe je immers nooit genoeg. *knipoog

Zoals gezegd trekt de Concertzaak zich even terug in een diepe zomerslaap waar we zo rond het einde van augustus graag uit ontwaken. Wat is er ook alweer te doen tijdens het laatste weekend van augustus? Maanrock natuurlijk!

In tussentijd bouwen we volop aan onze kalender voor het seizoen 2022-2023. Wat mag u zoals verwachten? Nieuwe shows van veelbelovende (Mechelse) artiesten, nieuwe jamsessies, Maanrockrally, releaseshows en nieuwe samenwerkingen met andere Mechelse organisaties. Heel wat om naar uit te kijken dus. Hou zeker onze website in het oog wanneer u van uw Aperol nipt op een Mechels terras. Bedankt en merci!

De Concertzaak