MOONEYE 2023 © Francis Vanhee 2.jpg MOONEYE 2023 © Francis Vanhee 2.jpg

Mooneye + Ciska (sold out)

Maneblussers x Mooneye

Uurschema

  • 20u00 - 20u30: Ciska
  • 21u00 - 22u15: Mooneye

Mooneye

Een dik jaar na debuutplaat Big Enough heeft Mooneye, de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht, nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. En dus ook in onze Club! Niet te missen!

Sinds Mooneye zegevierde in ‘De Nieuwe Lichting’ van 2019, is de band niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Met briljante singles als gevolg, zoals daar zijn: ‘Thinking About Leaving, ‘Bright Lights’ en ‘This Thing’. Ze trachten even tijdloos te zijn als songs van grootheden en voorbeelden Neil Young, R.E.M. en The Smiths, die zowel traditioneel als modern aanvoelen en evengoed overeind blijven met enkel een akoestische gitaar.

Met je neus letterlijk tot tegen het podium staan voor zo’n artiest: hoeven wij jullie nog te vertellen dat je stante pede een ticket moet fixen via onze ticketshop? Dacht het niet!

Voorprogramma door Ciska

Ciska is een jonge liedjesschrijfster en zangeres uit Gent. Samen met haar gitaar brengt ze haar nummers die over liefde, leven en leed gaan. Haar teksten zijn persoonlijk en naakt, maar toch herkenbaar, zoals dat gaat. 

Bij de 7-koppige band Vito staat ze op het podium als backing vocal, maar nu treedt ze zelf op de voorgrond met haar soloproject. Vito, die overigens haar broer is, is alvast vol lof, en hij is niet de enige. 

Verwacht je aan een intieme, melancholische set. 

(Voor fans van Adrianne Lenker, Julia Jacklin, Aldous Harding,…)