Maanrockrally halve finale 2022 Maanrockrally halve finale 2022

Support your locals tijdens MRR22 finale

di 23.08.2022

De zondag van een festival dat is de dag van nét niet te veel en nog nét voldoende. Net voldoende om je nog 1 keer naar de toog te slepen, de programmatie van de dag te overlopen en vervolgens weer het beste van jezelf te geven voor het podium. Op Maanrock is dat op zondag niet anders. We helpen jullie alvast bij het opmaken van je programma voor die zondag. Je moet op het Cultuurplein zijn voor de finale van de Maanrockrally op Mechels podium. Neem je plek in voor het podium en steun de lokale bands, meer moet je daar echt niet voor doen.

Maar wie o wie schopte het alweer tot in de laatste fase van deze hoog aangeschreven wedstrijd? Wel tijdens de voorrondes in de Club oordeelde de jury dat Bullets., Zombie Butterfly, Cardinal en Rubus een plaatsje in de finale verdienden. De Concertzaak kreeg de kans om één wildcard uit te delen aan een artiest die op het podium stond tijdens Lokale Helden in de Club. Onze keuze viel die avond op de zeer talentrijke Jens Pauwels. De muzikale genres van de artiesten in de finale zijn zeer gevarieerd dit jaar. Zo brengt Cardinal u stevige rechttoe rechtaan Hard Rockmuziek. Bullets verzorgt dan weer het hiphop en elektronische gedeelte van de avond. Jens Pauwels zal het met zijn piano heel even wat rustiger en stiller maken op het cultuurplein op zondag. Rubus staat garant voor de betere popnummers. Zombie Butterfly doet gewoon waar ze goed in zijn: snoeihard headbangen op snedige Punk met een lichte Mechelse tongval. Wat deze bonte verzameling aan artiesten wel gemeenschappelijk hebben is de kwaliteit en het talent dat ze aan de dag leggen op het podium. Bij de Concertzaak waren we alvast onder de indruk van wat we tijdens de voorrondes aan het werk zagen op het podium van de Club. Gelukkig zal geen enkel talent met lege handen naar huis gaan. De winnaar die speelt namelijk sowieso op Maanrock 2023. Voor de andere finalisten is er een mooie geldprijs weggelegd.

Alsof dat nog niet genoeg redenen zouden zijn om je zondagnamiddag op 28 augustus door te brengen op het cultuurplein, wel dan hebben de organisatoren van Maanrock nog wat meer in petto voor jullie. Naast de finalisten spelen namelijk nog de winnaars van de vorige editie op het cultuurplein. Ook de Mechelse gevestigde waarden L’Itch en Psychonaut kan je nog eens in onze eigen stad aan het werk zien. En dat allemaal volledig gratis. U weet waarheen op de laatste Maanrockdag, toch?!

Bullets.

Een verhaal van emotionele rap, een vleugje indie, melancholische gitaarsolo's en de longen die soms uit het lijf worden geschreeuwd. In zijn tienerjaren hield Dries De Vos zich vooral bezig met het schrijven voor zijn band ‘Late Night Talks’ en plaatste hij ‘one man band’-covers op zijn Youtube-kanaal van artiesten zoals oa. Linkin Park, Counterparts, Nine Inch Nails, Northlane, Architects, Boston Manor en Lil Peep. Enkele maanden nadat de band uiteenging in de zomer van 2019, besloot hij om zijn nieuwe teksten en melodieën tot leven te brengen als solo-artiest: Bullets. Het hardcore genre maakte plaats voor zijn twee andere grote liefdes: HipHop en Indie Pop, geïnspireerd door Bones, Rxmance, Nothing Nowhere en Peep.

Cardinal

80’s heay metal met een moderne twist. Cardinal is een Hard Rock formatie, geïnspireerd door oude rock muziek. Door de invloeden van de golden age van Rock ’n Roll te combineren met moderne en inspirerende ideeën brengen ze Hard Rock terug naar het grote publiek.

Jens Pauwels

Jens Pauwels is het soloproject van de zanger van de popfunk band ‘Jennisan’. Jens is in de muziek begonnen als klassieke pianist. De liefde voor piano is hij nooit kwijtgeraakt. Onder zijn eigen naam brengt hij zelf geschreven nummers. Verwacht je aan eerlijke en emotionele pianoballads.

Rubus

“Poppy, maar dan niet onnozel”, is wat Bram van Hecke antwoordde toen niemand hem vroeg wat voor muziek hij wilde maken 3 jaar geleden. Onder de naam RUBUS brengt hij sindsdien een mix van zowel melancholische als luchtige popmuziek. Dat het smaakt bevestigden Radio 2 en Willy, die singles als Mr. Perfect en Either Way reeds aan een breed publiek voorstelden en een uitverkochte EP-voorstelling inleidden in december 2021.

L’Itch

L'itch is een alternatieve 'krank-rock'-band uit Mechelen met een heel unieke sound. In 2018 werden hun hun krachtige en pulserende songs beloond met een tweede plaats op de Maanrockrally. Niet veel later tekenden ze hun eerste platencontract bij Evil penguin Records. Na hun eerste single 'Fetch, Boy' werd in 2020 'Urges' digitaal uitgebracht. L'itch zit niet stil en kijkt hongerig naar de toekomst. Hun plaat werd opgepikt door The GuruGuru en PSYCHONAUT. Ook kregen ze een plaatsje in de nieuwe zender van StuBru: Bruut.

Pschychonaut

PSYCHONAUT is een psychedelisch post-metal collectief uit Mechelen. Hun kenmerkende sound is sterk beïnvloed door 70's bands als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar haalt ook inspiratie uit modernere bronnen als Tool en Amenra. Hoewel de band slechts uit een traditionele driekoppige bezetting bestaat, staan ze erom bekend een constant meeslepende liveshow af te leveren die je van de eerste tot de laatste seconde bij de strot grijpt.

Zombie Butterfly

Mechelse metalband, Zombie Butterfly brengen een mix genre van Metal, Rock en Hardrock. Zelf noemen ze zich ‘Mechels Laweit’. De groep is al 5 jaar bezig en gaat er stevig tegenaan op het podium. Ze willen vooral met veel fun het publiek vermaken