Lil Alia Fristi in the Moshpit Lil Alia Fristi in the Moshpit

Muzieknieuws van talenten Lil Alia en Maquillage

do 07.12.2023

Muzieknieuws heet van de naald

Bij Concertzaak geven we graag speelkansen aan kraakvers muzikaal talent. Twee van de vele talenten die afgelopen jaar op het podium van De Club passeerden zijn Maquillage (voorprogramma van Jack Vamp) en Lil Alia (winnares Maanrockrally 2023). Zij brengen nu allebei hun eerste single uit. Hoog tijd om deze even onder jullie aandacht te brengen.

Maquillage - Blue

We visten ze op uit onze Kraters - de repetitieruimtes van Concertzaak - en brachten hen tot op het podium van De Club; Maquillage. Met hun melancholische shoegaze waren ze de perfecte opwarmer voor Jack Vamp and the Castle of Creep. Wij bij Concertzaak waren onder de indruk van één van hun eerste live optredens ooit. Zelf was frontvrouw Goia kritisch voor zichzelf. Dat mag. Want zo tilt deze beginnende band zich in sneltempo naar een hoger niveau. Getuige daarvan is de single ‘Blue’ die de bende van Goia afgelopen week lanceerde.

Fans van bands als DIIV, The Haunted Youth en New Dad zullen deze eerste song zeker kunnen smaken. Maquillage spaarde zich kosten noch moeite en voorzag de single meteen van een bijhorende videoclip. De lat ligt hoog bij Maquillage en wie weet waar hen dat zal brengen? Komende zaterdag zijn ze alvast te zien in Het Depot tijdens de finale van Sound Track.

Lil Alia - Fristi in de moshpit

Het was even wachten maar afgelopen maand kondigde Lil Alia de komst van haar EP aan. Die zal ergens in 2024 verschijnen op een nog nader te bepalen tijdstip. In afwachting daarvan lanceerde Linde Notebaart AKA Lil Alia al een eerste single. Zelf noemt ze het ‘de introductie van Lil Alia’. En daarbij is beeldmateriaal verplicht kost volgens Linde. Het heerlijke resultaat van de echte lancering van Lil Alia zie je in de Clip ‘Fristi in de moshpit’. Want ja, dat wordt de titel van haar eerste EP. Noem het intellectueel verantwoorde hip hop vol absurditeit en heerlijk omfloerste maatschappijkritiek. Lil Alia, hate it or love it maar wij begeven ons alvast met een Fristi naar de moshpit!