Samuel D'Hoore at Sound Track voorrondes Samuel D'Hoore at Sound Track voorrondes

De selectie voor Lokale Helden Mechelen 2022

ma 25.04.2022

Met eerst de Mechelse editie van Lokale Helden en dan de selecties van de Maanrockrally is Concertzaak de volgende weken een pleisterplaats voor jonge muzikanten uit de Dijlestad. Op zaterdag 30 april (Lokale Helden) en op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei (Maanrockrally) ontvangen we de toppers van morgen in de Club. Wij zijn alvast benieuwd welke groepen er de voorbije twee jaar zijn ontstaan. Jullie toch ook?!

Lokale Helden, op zaterdag 30 april, is de eerste afspraak in jullie concertagenda. Overal in Vlaanderen zetten kleine podia dan het talent uit hun buurt in de schijnwerpers. De Concertzaak blijft niet achter! We zetten onze schouders mee onder dit project om jonge muzikanten uit onze streek speelkansen te bieden. Speelkansen voor lokale artiesten zijn overal belangrijk maar in Mechelen zijn ze dat zeker. Buiten onze gezellige Club op het Douaneplein hebben wij in onze stad zoals jullie weten geen echte concertlocatie. Daar wil de Concertzaak samen met jullie verandering in brengen. Stap 1 in dit ambitieuze proces is volgens ons: lokaal talent promoten.

Dat talent uit onze stad promoten we dus volop tijdens Lokale Helden. Uit de meer dan 40 inzendingen (veel talent in Mechelen!) zochten en vonden we vier Mechelse artiesten die het podium van De Club zullen bestijgen. Jens Pauwels, Sofya Kates, Lien Schoeters en Nebbia mogen zich tot officiële geselecteerden uitroepen. Waarvoor nu al een welgemeende proficiat van de Concertzaak, bravo! Jens Pauwels is een beloftevolle singer-songwriter geschoold aan de PXL in Hasselt. Met zijn piano zal hij het betoverend stil maken in de Club. Sofya Kates zoekt het samen met haar gitarist eerder in de blues, folk en soul. In haar sound verwerkt ze haar Oosterse roots. Dat alles blendt volgens ons tot een meer dan degelijk geheel! Lien Schoeters zal jullie met haar prachtige stem veroveren op 30 april. Lien studeerde aan de Jazz studio in Antwerpen en volgt nog steeds les in ons Mechels conservatorium. Kwaliteit gegarandeerd dus! Klaxon omschrijft zichzelf dan weer als een ‘dance liveband’. Zij staan garant voor een big band feestoptreden met de nodige toeters en bellen.

Op 30 april valt er naar goede gewoonte ook weer wat te winnen voor onze Lokale helden. Eén van hen krijgt een half jaar gratis repetitietijd in de Kraters, onze gloednieuwe repetitiekoten. Kom dat zien op 30 april in de Club. Geld heb je alleen nodig voor ons uitgebreide drankaanbod. De inkom die is namelijk helemaal gratis!

Support your locals en zak op 30 april af naar De Club.

Lokale Helden wordt georganiseerd in samenwerking met de jeugddienst van Mechelen.