Maquillage in De Club Mechelen Maquillage in De Club Mechelen

De negen finalisten van de Maanrockrally 2024

do 15.02.2024

Kan je ook niet wachten tot onze legendarische Belgische festivalzomer weer losbarst? Dat begrijpen we. Daarom hebben we al een klein voorsmaakje voor jullie in petto: twee dagen Maanrockrally. Nee, niet buiten op de Grote Markt (nog net iets te koud nu), maar wel in onze gezellige Club. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari kun je er negen talenten aan het werk zien. Zorgvuldig voor jou uitgekozen door onze zeer getalenteerde jury.

Alsof dit alles nog niet voldoende is om je door de laatste winterse weken te sleuren, hebben we nog een klein extraatje in petto: Robbie Lewis, de winnaar van de publieksprijs van de 2023 editie. Hij fleurt samen met zijn band de tijd van de beraadslaging op mijn zijn funk en soul. Ondertussen zal de jury ook opfleuren, maar dan wel dankzij het moeilijke debat: welke artiesten verdienen één van de drie plaatsen op Maanrock?

Lees hieronder alles en meer over wat je kan verwachten van onze 9 finalisten.

Benz Pharaoh

Benz Pharaoh is geboren in Dordrecht, Nederland, maar opgegroeid in Mechelen. Als tiener begon hij op internet beats te maken en deze te delen op Youtube. Na enkele jaren kreeg Benz Pharaoh interesse in rappen en het produceren van nummers, wat resulteerde in zijn herkenbare underground trapsound. Na succesvolle samenwerkingen met @Rare Akuma (Anger Angels, SAINT!) en als live-voorprogramma voor de Soundcloud-legende Thouxanbanfauni, voelt Benz zich klaar om zijn eigen weg te banen in de Belgische underground scene.

HAVAN /‘ˈheɪvʌn/

HAVAN is het platform waarop multi-instrumentalist Hanne Vanhyfte-Dollery haar 'momenten van inspiratie' deelt. Ze streeft ernaar om de eclectische aard van muziek te verbinden met storytelling en het geluid van deze tijd vast te leggen om tegemoet te komen aan de mens van de 21e eeuw. "Ik wil dat mijn muziek de mensen weerspiegelt; divers, complex, fragiel."

Na meer dan 4 jaar in het buitenland te hebben gewoond, studeerde ze Muziekproductie aan het Conservatorium in Gent. In de afgelopen maanden heeft HAVAN opgetreden als een duo met Ruben Van Hijfte tijdens de Open Mic in Het Depot, The Rua Room en talloze huiskamerconcerten. Sinds 2022 zijn er 3 singles uitgebracht als voorproefje van het grotere geluid dat HAVAN introduceerde met haar eigen debuutalbum 'Words for Who', dat in september van dit jaar is uitgebracht.

LeBlanc

Uit de assen van de eerste generatie doorgebroken rappers in België komt de Brusselaar met een nieuwe sound. LeBlanc levert snelle, krachtige teksten op pompende elektronische beats doordrenkt met breakbeat, punk en DnB-invloeden. Een explosie van woedende energie voor wie het wil loslaten of opwekken. Veiligheidswaarschuwing! Het kan er ruig aan toe gaan.

Met zijn track "BOOS" verdiende hij een finaleplaats in de muziekwedstrijd "De Nieuwe Lichting" van StuBru en werd hij door De Morgen getipt als een veelbelovend talent voor de toekomst. In 2023 bracht LeBlanc zijn eerste ep "Kiezen" uit, die positief werd ontvangen met airplay op StuBru, MNM, Radio 1 en Bruzz. Deze ep heeft al meer dan 90.000 streams behaald. Om dit te vieren, speelde LeBlanc een headline show in een uitverkochte AB Club.

Maquillage

Maquillage is een grensoverschrijdende band samengesteld uit twee leden uit het zonnige Italië en twee uit het minder zonnige België. Ontstaan uit een online advertentie volgt een ontmoeting van twee werelden, waarbij Maquillage zich profileert als een DIY-gedreven collectief. Zonder aarzeling begonnen ze aan hun reis, waarbij ze niet alleen de muziek maar ook de gehele artistieke ervaring in eigen handen namen. Het zelf produceren, opnemen en mixen van hun eerste EP werd een getuigenis van hun vastberadenheid om hun eigen klank te creëren.

De band gaat verder dan alleen muziek; ze zijn visuele verhalenvertellers. Hun videoclips vol dromerige landschappen en hypnotiserende beelden komt rechtstreeks voort uit de verbeelding van de bandleden zelf. Een hoogtepunt in hun jonge carrière komt met de deelname aan de finale van Soundtrack ‘23. Voor Maquillage is muziek meer dan alleen geluid; het is een gedeelde reis, een creatieve uitlaatklep, en bovenal een passie die hen verenigt. Stap in hun dromerige klanktapijt en laat Maquillage je meenemen op een bedwelmende reis.

Mimi Waterfall

Mimi Waterfall is een Afro-soulartiest uit België, wier diep persoonlijke muziek thema's van zelfontdekking en persoonlijke groei verkent. Geïnspireerd door het leven, creëert ze soulvolle en doordenkende muziek met poëtische en herkenbare teksten. Haar unieke, directe geluid heeft een toegewijde fanbase aangetrokken, die haar waardeert voor haar eerlijkheid en kwetsbaarheid. Mimi Waterfall benadrukt de kracht van zelfexpressie en het claimen van een eigen identiteit. Volgens de artiest zijn woorden en zelfbevestiging essentieel voor persoonlijke groei in de moderne wereld. In haar evolutie als artiest blijft Mimi Waterfall zich inzetten voor het maken van muziek die de kern van de menselijke ervaring raakt.

Kaat Van Stralen

Kaat Van Stralen wordt per definitie niet zo graag in een hoekje geduwd. Gestart als origineel soloproject, werd Kaat Van Stralen gezeefdrukt tot genre-overstijgend punkband-formaat met Melvin Slabbinck (drums), Luca Fazioli (gitaar), Faust De Vogelaere (bas), en Kaat zelf (vocals). Streng maar rechtvaardig, roept Kaat alle genres op het matje: punk, psychedelic, alternatieve spoken word... Verwacht: verhit kleinkunstkabaal, krakende beats, bitse gitaarriffs en pompeus gebas. Met invloeden als Wende, Laïs, alsook Fiona Apple - maar dan lekker in het Vlaams.

JOS

Terwijl hij zich door zijn eigen emoties en creativiteit beweegt, blijft hij geloven in de kracht van eerlijke, rauwe muziek. Zijn nummers zijn een weerspiegeling van zijn gedachten en worstelingen, samengebracht in harmonieën die resoneren met zijn ziel. Sinds 2 jaar studeert hij songwriting aan Pxl-music, met als doel anderen herkenning te bieden in hun emoties en troost te brengen door zijn oprechte muziek.

Monokimono

‘monokimono’ wordt uitgesproken als ‘mono qui mono’ en betekent zoveel als "alleen is wie alleen." Met Ben Tanghe op synths & zang en Ella Salvador op samplers, beats & zang neemt monokimono hun publiek mee op een roadtrip doorheen hun ziel. Dansen en huilen. Ruw en dansbaar, soms bezwerend en ongrijpbaar, maar altijd eerlijk.

The Christian Club

The Christian Club is een alternatieve band uit Brugge. Met enkel sober tokkelende gitaren gedrenkt in reverb, geruggensteund door een contrabas, creëert The Christian Club zwevende, duistere muziek. Ze vertellen een meeslepend verhaal en vermijden daarbij klassieke songstructuren. Wie goed luistert, hoort echo’s van King Krule, The Handsome Family’s Brett, Sparks of Tindersticks. Op hun prille CV prijkt alvast een eerste plaats op Soundtrack West-Vlaanderen Wat begon als sarcastische naam blijkt nu een echte 'club' te zijn, hoewel nog steeds niet christelijk.