Pothamus-Pressphoto-1-©-Celine-Gladine Pothamus-Pressphoto-1-©-Celine-Gladine

Concertzaak en Maanrock slaan handen in elkaar op Maanrock 2023

do 22.06.2023

Wie zomer in Mechelen zegt, die zegt Maanrock: hét gratis stadsfestival aan het eind van de zomer(vakantie). Tien jaar geleden wist het festival zichzelf heruit te vinden, met verve. Eén onderdeel van die vernieuwing was de samenwerking op de zijpodia van Maanrock met lokale organisatoren. Het doel hiervan? Kleine Mechelse organisaties de kans bieden om zich te tonen aan een groter publiek.

Wie afgelopen jaren op Maanrock rondliep, die weet dat de wisselwerking tussen de grote namen op de Grote Markt en de IJzerenleen en de kleinere namen op de zijpodia een boeiende mix vormt. Een mix die blijkbaar veel Mechelaars aanspreekt (Hoeveel volk was er in 2023?!). Na de geslaagde samenwerkingen met onder andere Lunar, Hexagon en Safehouse is het nu de beurt aan de Concertzaak om zich te tonen aan het grote publiek.

Hoe we dat gaan doen?

Wel, op onze geheel eigen wijze: op zondag kapen we de line up van het Mechels Podium, op het cultuurplein. Daar krijg je wat je van ons gewoon bent: uiterst beloftevolle Belgische bands met hier en daar een hoekje af. De drie Maanrockrally winnaars ken je al, wij selecteerden daar nog vier bands bij voor een sterke line-up op zondag 27 augustus.

De trouwe volger van de Concertzaak die weet natuurlijk nog dat Tje, Lil Alia en Noonzy in februari in de Club werden verkozen tot winnaars van de Maanrockrally 2023. Nu kan je hen dus op zondag aan het werk zien met een full show op het Cultuurplein. De vier andere gelukkigen die we uit ons grote “wensenboek” toverden zijn: LANI, Simon, RAMAN. en Pothamus. De komende weken stellen we deze Belgische talenten één voor één aan jullie voor, zodat jullie zondag goed voorbereid voor het podium staan.

Het Cultuurplein op zondag wordt trouwens het schuiloord voor alle muzikale meerwaardezoekers die de optredens van o.a. Niels De Stadsbader en Pommelien Thijs op het hoofdpodium willen ontlopen. We vangen hen met plezier op, weest welgekomen!