CZ23_SOME_CZ+Phlowx_bekendmaking_v2 CZ23_SOME_CZ+Phlowx_bekendmaking_v2

Concertzaak en PHLOWx bundelen voor het eerst de krachten

do 02.11.2023

Bij Concertzaak hebben wij een radar in onze controlekamers waarop uitsluitend nieuwe interessante muziekorganisaties verschijnen. PHLOWx was één van de organisaties die onze radar deed piepen. Na de Coronaperikelen lanceerden Shanti en Bumba, de stuwende krachten achter PHLOWx, het concept ‘Pechstrook’ in de KUUB in Mechelen. Ze gaven daarbij een podium aan artiesten die zich niet konden bewijzen door de pandemie, zeg maar muzikanten die op de pechstrook moesten wachten. Een concept met succes. Wie de beelden van de eerste shows zag, vraagt zich af hoe de mensen van de KUUB hun zaak terug netjes hebben gekregen. Het dak ging er letterlijk af!

PHLOWx houdt ervan om steeds nieuwe concepten te bedenken. En gelijk hebben ze! Want voor het geval je het nog niet zou gemerkt hebben: de wereld staat niet stil. Na Pechstrook volgden voor PHLOWx nog een hiphopshow in het kader van Muur Zkt Artiest en ze verzorgden de afterparty op het Radar feest. Afgelopen Maanrock openden ze samen met MOES het festival, voor het eerst in de geschiedenis op een donderdagavond. Voor die opening verzonnen de dames van PHLOWx een nieuw, je raadt het nooit, concept genaamd: 'Ketel'. Geïnspireerd op de populaire Boiler Room sessions selecteerde PHLOWx vier hiphop en dancehall artiesten voor hun avond op MOES. Hiermee bracht de organisatie muziek op Maanrock die nog niet vaak te beluisteren viel op ons populaire gratis stadsfestival.

Voor het eerst een samenwerking tussen Concertzaak en PHLOWx

Na al dat moois krijgt ook Concertzaak nu de gelegenheid om samen te werken met dit jong duo. We kunnen ze niet beter omschrijven als young, wild and free. We hadden niet veel tijd nodig om ‘ja’ te antwoorden op de vraag van Shanti of we een keer wilden samenwerken rond hiphop. Concertzaak wil naast haar eigen activiteiten zoveel mogelijk samenwerkingen met andere (Mechelse) muziekspelers opzetten. Getuige daarvan zijn onze collabs met Kafee Zapoi, Maanrock, Sound Track en het Cultuurcentrum Mechelen.

Wat ook al lang op ons to do lijstje staat, is een nieuwe hiphop avond. In 2022 kozen we met Luie Louis en Rian Snoecks voor bad ass hiphop line up voor onze eerste show. Sindsdien raakte onze agenda gevuld met zowat alles behalve hiphop (veel goede bands, weinig tijd weet je wel). De samenwerking van PHLOWx biedt een ideale gelegenheid voor Concertzaak om zich nogmaals op de wereld van de coole beats en de diepgaande raplijnen te werpen.

Zet zaterdag 13 januari alvast met stip in jouw agenda. Binnenkort volgt meer info over de line-up.