Zimmerman Zimmerman

Zimmerman + Jerry Spin

Simon Casier van Balthazar is de enige echte Zimmerman

Programma

  • 19u30: zeer welkom
  • 20u00: Jerry Spin
  • 21u00: Zimmerman

Laten we 't even simpel houden, mensen. Simon Casier had een plan: de meest romantische plaat van deze eeuw op tafel leggen. En verdorie, hij heeft 't geflikt. De gelukkige dromer Noémie Wolfs, ja die ken je wel, was al eens de muze achter 'You won my heart' op zijn vorige album. Maar nu? Nu mocht het allemaal nog wat pittiger. Deze nieuwe nummers gaan dieper dan de standaard 'I love you' of 'You're beautiful,' geloof ons.

Liefde zonder een vleugje humor is nou eenmaal saai. En jawel, deze plaat is als een highwire-act tussen cheesy romantiek en echte schoonheid. "Misschien ben ik af en toe over het randje gegaan. Het is niet super cool of rock-'n-roll, dat boeit me eigenlijk niet eens. Het gaat er gewoon om de muziek te maken die klopt op dat moment. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen op deze plaat, binnen het kader dat ik voor mezelf had neergezet. Bij balthazar spelen is fantastisch, en ik speel graag bas. Maar bij Zimmerman kan ik mijn eigen ding doen. Die afwisseling houdt het fris."

En wat hebben we? Een unieke plaat met tien pakkende tracks, opgefleurd met sierlijke strijkers-arrangementen die je af en toe aan die klassieke popdeuntjes van Burt Bacharach doen denken. Tijdloos, maar toch modern. Lichtvoetig, maar nooit oppervlakkig. En altijd ongefilterd. Die eerlijkheid is een nasleep van 'Wish You Were Here', dat hartverscheurende eerbetoon aan zijn overleden broer dat vorig jaar nogal wat aandacht kreeg. Beide albums kwamen tegelijk tot stand, hoewel ze qua stijl en inhoud nauwelijks verder uit elkaar hadden kunnen liggen. Op 'Wish You Were Here' was geen ruimte voor poëzie of beeldspraak: het vroeg om klare taal. En daardoor, durfde Simon Casier zich ook op 'Love Songs' van zijn meest kwetsbare kant te laten zien. "Vroeger kon het me niet zoveel schelen, songteksten. Nu weet ik dat een goede tekst een nummer honderd keer beter kan maken." En kijk, op dit derde album heeft hij romantiek verheven tot ware kunstvorm. Lang leve de liefde? Hell yeah, lang leve de liefde!

Wij waren al fan bij Someday maybe en I don't want it that bad, maar met zijn laatste twee platen toont Simon Casier, bassist bij Balthazar, zich als een van de sterkste Belgische muzikanten. Simon Casier is Zimmerman.