The Guru Guru in Mechelen The Guru Guru in Mechelen

The Guru Guru

Make (less) babies, denk daar maar eens over na!

Origamigewijs hebben we ze eindelijk beet! We gaan hard, we gaan hoekig, we gaan filosofisch, we gaan The Guru Guru! En Honestly, I don't feel like dancing zal je brullen die avond in Mechelen, maar dansen zal je! Eerlijk, een van Belgisch beste noiserock bands mét geroemde live-reputatie.

The Guru Guru

FFO: Savages, Metz, It It Anita

Wie zegt dat The Guru Guru zich niet in één hokje laat plaatsen maakt kans op een ereplaats op het Understatementsfestival van 2024. Zelden hebben we bij Concertzaak zo’n band als The Guru Guru gezien. De boys zijn hard, subtiel, methodisch en chaotisch tegelijkertijd. Maar bovenal steengoed in wat ze doen. Er is geen nummer dat het eclecticisme van de band beter samenvat dan ‘Origamiwize’. Tijdens de vier minuten en zestien seconden durende song lijkt het wel alsof er vier nummers passeren. Het allerstrafste is dat die vier nummers allen geniaal zijn én in elkaar passen.

In 2023 bracht The Guru Guru hun derde langspeler uit: ’Make (less) babies’. Een ambigue titel die de jonge ouders bij Concertzaak alvast aan het denken zet. De plaat schopt de wereld een geweten voor de 21e eeuw. Dat doet ze op de geheel eigen Guru Guru wijze. Luisteren maar! De plaat werd overigens opgenomen in de FARRM Studio bij onze vrienden van Farrm in Hasselt.

Ben je net als wij benieuwd wat dat zal geven? Blokkeer je agenda dan alvast op zaterdag 16 november met de letters THE GURU GURU. Alsjeblieft, graag gedaan!