Sweats in De Club, Mechelen - foto Mael Robijns.png Sweats in De Club, Mechelen - foto Mael Robijns.png

SWEATS+BLOND+GALINE

The finest selection of Belgische frontvrouwen in de Club!

Uurschema

  • 20u30 - Galine
  • 21u30 - BLOND
  • 22u20 - Sweats

Deuren openen om 20u

Galine

Dat ze bij onze collega’s van Maanisch een neus hebben voor opkomend talent dat wisten we al. Toen Galine afgelopen zomer het Cultuurplein inpalmde met haar ijzersterke popsongs, werd dat andermaal bevestigd. Het talent van Galine werd niet alleen in Mechelen opgemerkt. Zo riep het Wilde Westen Galine al uit tot ‘Lotto Wild Talent’. In tussentijd kroonde ze zich tot finalist van Soundtrack, passeerden ze langs Trix, OLT Rivierenhof en de Ab en nam ze in 2018 een EP op onder Maywayrecords (label van o.a. Mooneye en The Haunted Youth) Kortom genoeg referenties om te weten dat je een sterk optreden zal krijgen op 14 januari!

Voor fans van Lapsley, London Grammer en Sault

Blond

Nederlandstalige dreampop met een hoekje af, daarvoor moet je bij Blond zijn. Fien Van der Aa, Caitlin Talbut en Linde Notenbaert vonden elkaar op de Drama-afdeling van het conservatorium in Antwerpen. Met hun zelfverklaarde female power lanceerden ze intussen 2 super aanstekelijke singles genaamd ‘Behalve jij’ en Boys boys boys’ (luisteren die handel!). Vorig jaar werd hun talent bekroond met een overwinning in de Nekka wedstrijd. Bassiste Caitlin speelt overigens ook bij die andere band die weet hoe je een wedstrijd moet winnen: Bluai (winaars van Soundtrack, Humo’s Rock Rally EN de Nieuwe Lichting) Kwaliteit andermaal verzekerd dus!

Voor fans van Robyn, Eefje De Visser en Roosbeef

Sweats

Als je dacht dat je je na Galine en Blond wel iets kon voorstellen bij female power anno 2023 dan heb je nog niet naar Sweats geluisterd. De band is even zwoel en ophefmakend als de naam doet vermoeden. Wat je precies mag verwachten van ‘oestrogen-fueled beats’ weten ook wij niet maar daar komen we ongetwijfeld achter in de Club op 14/01. Onze verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen! Sweats warmde eerder dit jaar al de Sinte-mettetuin op tijdens Maanrock voor dat ander elektronisch geweld van bij ons Chibi Ichigo. Wie erbij was, komt zeker naar de club, wie er niet bij was krijgt een nieuwe kans. Verspeel ze niet!

Voor fans van Grimes, Chibi Ichigo en Sleigh Bells