Pothamus-Pressphoto-1-©-Celine-Gladine-scaled.jpeg Pothamus-Pressphoto-1-©-Celine-Gladine-scaled.jpeg

Pothamus + Lalma (sold out)

Tribalesque sludge and post-rock op zijn best

Timings

  • Deuren: 19u30
  • Lalma: 20u00
  • Pothamus: 21u15

Pothamus

Wat zijn wij trots bij de Concertzaak dat wij jullie deze exclusieve Mechelse show van Pothamus op 19 november 2022 mogen aanbieden! Deze nu al legendarische thuismatch wordt één grote zegetocht voor deze talentvolle Mechelse band. Ze timmeren al jarenlang aan de weg naar het heldendom. Daar kwam vorig jaar een nieuwe etappe bij. De band werd immers geselecteerd voor Eurosonic (ook wel het EK voetbal voor bands genoemd). Ze deden daar hun steengoede livereputatie alle eer aan en werden door 3voor12 op plaats 14 van beste Europese bands gezet. Andere bands in dat lijstje waren: Yard Act, Anne B Savage, Sylvie Kreusch, Wet Leg en The Haunted Youth. Just saying…

“Alsof je een zwart gat ingesleurd wordt, zo klinkt de logge sludge metal van de Mechelse band Pothamus. Hun trage, broeierige tracks worden geankerd door brommende drones, af en toe hoor je etherische zang of juist geschreeuw dat je naar de keel grijpt. Kom maar door met die Roadburn-spot.” (VPRO/3voor12)

Ken je Pothamus nog niet? Ze omschrijven zichzelf als een ‘Tribalesque sludge and post-rock trio’. Wat dat moge betekenen kom je best zelf ontdekken in de Club. Wij vatten de muziek van Pothamus samen in één krachtig woord: ‘Bezwerend’.

Eerder dit jaar gaf Pothamus een hopeloos uitverkochte show in Mechelse Sint Pieterskerk. Was je erbij en wil je meer Pothamus in Mechelen? Was je er niet bij en wil je meer Pothamus in Mechelen? 19 november De Club Mechelen, daar moet je zijn.

Tickets: beschikbaar via concertzaak.be en Ticketmatic vanaf vrijdag 30 september om 10u

للما

Support act: LALMA

John Roan maakt deel uit van Arsenal, een band die al meer dan 2 decennia furore maakt met hun dansbare elektronische popmuziek en sterke live-reputatie. Dit bijzonder persoonlijk verhaal kon echter enkel verteld worden middels een geheel andere entiteit of identiteit. Lalma werpt zich op als de perfecte belichaming daarvoor. Zonder enige significante kennis over het genre begint hij te graven in de duistere onderwereld van de black metal, en al snel komt hij tot het besluit dat dit zijn vehikel zal worden. Wordt hij gedreven door de snelheid waarmee de muziek voortgestuwd wordt? Is het de psychedelische aspect van de muziek dat hem triggert? Hijzelf heeft er geen pasklaar antwoord voor, maar zijn buikgevoel zegt hem dat hij dit de taal is die gesproken moet worden …

Tickets: beschikbaar via concertzaak.be en Ticketmatic vanaf vrijdag 30 september om 10u