Meltheads-try-out-Mechelen Meltheads-try-out-Mechelen

Meltheads + Maria Iskariot

Neus aan neus met Meltheads, wie durft?

Meltheads in Mechelen? Dat kan! Neus aan neus.

Niet elke band wordt zoals Meltheads twee jaar na elkaar uitgenodigd om de Main stage van Maanrock te slopen. Hoog tijd om een pompende show van deze Antwerpse hemelbestormers te organiseren in De Club, dachten wij zo bij Concertzaak. Neus aan neus met Meltheads, wie durft? Zorg ervoor dat je er bij bent, nu het nog kan.

Meltheads eindigde in 2022 verdienstelijk tweede in Humo’s Rock Rally (ze lieten Bluai hoffelijk voor). Eerder dat jaar wonnen ze ook Sound Track. Daarna volgde een heerlijke rollercoaster, waar ze veel ervaring konden opdoen. Headliner op Overdrive, het festival van Het Depot en onze Leuvense vrienden van Inuit. Ook de grote zaal van Trix was hen niet teveel tijdens We Are Open. En dan bestormden ze nog tal van andere festivals en podia in ons land en over de grens bij onze Noorderburen.

Tussendoor scoorden ze een vette hit met hun single ‘Naïef’ en werkten ze aan hun debuutalbum ‘Decent Sex’. Een leuke naam vinden wij dat bij Concertzaak. Meltheads leken lang te twijfelen tussen de iets bedeesdere rock van ‘Naïef’ en de energieke post punk van songs als ‘I Want It All’. Uit hun plaat blijkt duidelijk dat de band nu resoluut voor optie twee kiest. Wij blij bij Concertzaak! Bereid u voor op een lekker nerveuze, pompende en stomende set in De Club van deze Antwerpse hero’s. Een gezonde portie ‘Decent Sex’ dus.

Ze starten hun tour met een try-out in De Club, Mechelen! Daar wil je bij zijn!

Maria Iskariot

FFO: Lambrini Girls, Amyl and The Sniffers, Hang Youth

Wie dacht dat Maria Iskariot rechttoe rechtaan punk maakt, die heeft gelijk. Maar Maria Iskariot liet tijdens de finale van Humo’s Rock Rally zien dat ze nog veel meer zijn dan dat. Zorgvuldig opgebouwde songs met snijdende gitaren en ongeziene uitbarstingen: dat is Maria Iskariot. Geen wonder dat deze jonge bende met de overwinning aan de haal ging tijdens Humo’s Rock Rally 2024. Wij bespeuren ook wat melancholische gelijkenissen in de teksten van Maria met die van wijlen Luc De Vos en Gorki. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘Nu je er niet meer bent, zie ik je overal’ of 'Een mens moet er wat voor over hebben om altijd maar zijn vrienden te zien’.

Maria Iskariot probeert naar eigen zeggen een greintje hoop te vinden in schier allesomvattende zinloosheid. Helpen jullie hen mee zoeken op 5 oktober in De Club?