2020-02-21 - Raman @ De Roma (Antwerpen) - 019.jpg 2020-02-21 - Raman @ De Roma (Antwerpen) - 019.jpg

Maanrock - Mechels podium

Concertzaak kaapt het Cultuurplein

Zeven geweldige artiesten op het Cultuurplein op zondag 27 augustus dankzij Concertzaak

Intussen is het geen nieuwtje meer, Concertzaak palmt tijdens Maanrock het Cultuurplein in op zondag 27 augustus.

Hiervoor selecteerden we zorgvuldig zeven verschillende bands die we graag uitgebreid aan jullie voorstellen.
En wees gerust, er is voor ieder wat wils!

Voor de eerste drie bands keren we kort terug in de tijd. Meer bepaald de finale van maanrockrally eind februari. Drie artiesten vielen in de prijzen en nodigen we graag opnieuw uit op ons podium tijdens maanrock.

Noonzy, die de spits afbeet op het podium in februari, overtuigde de voltallige jury met zijn ijzersterke set van mooi gebrachte melodieuze nummers. Voor ons is hij een super straffe singer-songwriter met een stem van goud. Hij zal het cultuurplein op zondagnamiddag ongetwijfeld stil krijgen.
Ook Tje kon de jury van de Maanrockrally bekoren. De band stond eerder al in de halve finales van Humo’s Rock Rally en zette sindsdien grote stappen voorwaarts. Tje brengt ons duistere indietronica met echo’s van Fever Ray en Bat for Lashes. Misschien zijn zij wel the next big thing?
Onze laatste maanrockrally finaliste, Lil Alia, komt alvast met de origineelste songs en dito lyrics! Lil Alia, alias Linde en haar broer, maken fluffy trap. What’s in a name? Trap beats, synths en sferische harmonieën op een bedje van gevoelige en maar ook badass teksten. Een Roosbeef of Kae Tempest fan? Dan verteer je dit vlotter dan je eerste vers getapte biertje.

Naast onze finalisten van de maanrockrally hebben we nog vier andere kleppers voor jullie klaar staan.
LANI stond al een tijdje op het lijstje van Concertzaak. Deze beloftevolle frontvrouw zakt naar Mechelen af met een band die bestaat uit niemand minder dan Hannes Cuyvers (Ramkot), Stijn Konings (Kids with Buns) en Sam Enthoven (Mayorga).. LANI brengt catchy popnummers met de nodige diepe bassen.

Daarnaast komt ook Simon in al zijn enthousiasme ons plezieren met Nederlandstalige muziek. Misschien doet hij je wel denken aan Tourist of Spinvis. Twee jaar geleden stond hij nog in de finale van de Nieuwe Lichting en richtte hij de Hip-Hop kliek Roedel op. Kwaliteit verzekerd!

Bij onze laatste twee artiesten gaat het er iets steviger aan toe. RAMAN, voor fans van Rival Sons en The Black Keys, brengt ons de nodige riffs en solo’s. Rauw, no nonsens en een vleugje melancholie: dat is de muziek van RAMAN.

En tot slot, de kers op onze taart: Pothamus:, zij doen ons denken aan TOOL, Amenra en Psychonaut. Deze Mechelaars spelen een thuismatch op Maanrock! Zelf omschrijven ze hun muziek als Tribalesque sludge en post-rock en voor ons is de muziek gewoon niet te vatten in woorden. Je MOET de sound van ¨Pothamus gezien, gevoeld en gehoord hebben. Zij sluiten zondagavond af. En dat uurtje minder slaap? Daar zal u helemaal geen spijt van hebben.