CZ23_WEB-CZ_Loverman_v1.png CZ23_WEB-CZ_Loverman_v1.png

Loverman + Floris Francis Arthur

Into the night samen met Loverman

Wist je dat je in Mechelen tegenwoordig ook op een ordinaire donderdagavond naar topconcerten kan? Wel, donderdag 23 november is zo’n dag. Op die avond duiken we samen met niemand minder dan Loverman “Into the night”.

Loverman

FFO: Nick Cave - Tamino - Leonard Cohen

Wie James De Graef aka Loverman kent weet dat er meer dan één hoekje af mag zijn. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de band Shht, waar De Graef de rol van excentrieke frontman vertolkt, en het eerdere muzikale project James Davis. De muziek van Loverman kleurt niet binnen de lijntjes van de typische folk of singer-songwriter. Daarvoor is de sound te duister, te mysterieus en te onheilspellend. En tegelijkertijd bevreemdend mooi. Geen probleem denken wij. Bij Concertzaak houden wij van bands die de platgetreden muzikale paden hier en daar verlaten. Ga op donderdagavond gerust helemaal van het padje samen met de charismatische muziek van Loverman.

Voor Loverman een uitverkochte AB, Trix en Cactus Club aandoet en voor Duyster in de Hnita Jazz speelt, komt hij langs voor een exclusieve try-out in onze Club in Mechelen. En of hij welkom is!

Floris Francis Arthur

FFO: Bright Eyes, Daniel Johnston, Sufjan Stevens

Het nieuwe project van Floris De Decker, je weet wel, frontman van Cloudy-oh en Team William, muzikant bij The Van Jets en Intergalactic Lovers, ziet het levenslicht. Hier is Floris Francis Arthur.

Gewapend met enkel zijn gitaar en een piano mikt hij recht op het hart met doodeerlijke, breekbare songs over angst, mislukken in de liefde en het verstrijken van de tijd. Donkere melancholische folksongs die je meenemen naar een wereld die toch veilig aanvoelt.